söndag 12 oktober 2014

Sotji 2014

Så var det första racet i Sotji över. Och Putin delade ut priser efter att ha försenat hela utdelningen med att jamsa runt i kulisserna. Men vad hände i övrigt? Misstänker att Hamilton kopplat ett rejält grepp om titeln nu. I början av säsongen kändes som om Nico hade nerverna bättre i styr, men nu verkar det som om han blivit nervösare och gör misstag. Hamilton var nära en grandslam idag, men Bottas knep snabbaste varvet. Trevligt. Femte finländaren (sjätte om Nico också räknas) i den statistiken. Hamiltons ledning är nu 17 poäng. Men kom ihåg 2007. Då ledde han också med 17 poäng men tappade det. Nu är det dessutom mera poäng som delas ut och dubbla i sista racet.

Racet i sig blev tråkigare än jag trott. Mycket beroende på att däcken höll alldeles för bra. Tex. Nico som bytte till de hårdare däcken direkt efter första varvet körde hela vägen i mål. 52 varv! Där var nog Pirelli onödigt försiktiga. Skulle ha varit betydligt intressantare med soft och supersoft på den här banan. Det skulle dessutom ha gynnat Williams Martini-bilarna.

Kimis dag gick i samma tecken som de brukar. Han tog i alla fall poäng. Tycker att det är lite intressant att han har nu mera tv-tid och är på fler bilder på olika sociala medier än Alonso. Ferrari-gubbarna är realister. Tydligen är de himla nöjda med att manipulative Alonso drar och att de får två glada gubbar som dessutom gillar varandra i stallet.

Här är en intervju med Nico efter racet:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar