söndag 3 april 2016

Spännande värre i Bahrain

Det blev ett spännande lopp i Bahrain i år och ur finländsk synvinkel rätt bra utdelning med Nico högst upp och Kimi som två för femte gången. Åttonde gången på raken han är på prispallen. Vettels motor exploderade på formationsvarvet, så de röda har lite att fundera över angående tillförlitligheten.
Kimi fick en usel start men tack vare att Valtteri stoppade upp Hamilton i första kurvan så kom trasslade han sig ut som femma på andra rakan. Valtteri fick till en kanonstart och Nico var också snabbare iväg än Hamilton. Valtteri fick ett drive through-straff som tack.
Många kollisioner i början, såg ut som rena formel 3 emellanåt, ledde till en hel del punkteringar och depåstopp.

Grosjean hade en väldigt offensiv däckstaktik och körde med de supermjuka däcken ända till den sista stinten. Det lönade sig uppenbarligen, för han körde in på en femte plats, alltså ytterligare en placering bättre än i Australien. Strongt av det nya teamet. En annan positiv överraskning är Manor som har riktigt bra fart på bilen nu med hjälp av Merca. Sauber däremot verkar bli årets sorgebarn, möjligen tillsammans med Renault.

Med sin andraplats idag placerade sig Kimi som femma i tabellen över antalet pallplaceringar. Han har nu 81 st och passerade Ayrton Senna. Leder tabellen gör - märkligt nog - Schumi med 155 st. Två är Prost 106, trea Alonso 97 följd av Hamilton som har 89 efter idag. Vettel är bakom Kimi med 80 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar