söndag 19 juni 2016

Inställd kraschfest i Baku

Jag blir aldrig klok på journalister som leker experter. GP2-loppen igår och idag hade en drös krascher och den ena självutnämnda experten efter den andra i diverse medier gnuggade händerna inför den kraschfest och safety car-utryckningar de såg framför sig. Jahapps, hur gick det då? En touch i starten och därefter? Ingenting. Kanske F1-förarna visade vilka proffs de är, eller var det bara tur?

Annars var dagen lopp rätt intressant med många omkörningar och en Kimi som hade bra fart ända till slutet. Tyvärr drog han på sig fem sekunders tidstillägg då han hade all fyra hjulen över depåinfartens vita linje. Detta alltså utan att gå in i depå.

En glad Nico vann igen och drygade ut avståndet igen till Hamilton.

Förresten så visar Red Bull-cheferna igen tecken på dåligt minne. Stallet har förnyat kontraktet med Renault som motorleverantör och dessutom återgår juniorteamet Toro Rosso till Renault. Var inte länge sen gubbarna skrek i högan sky om hur värdelösa Renault var... Då hade de glömt sina fyra raka vm... Dagen taktik höll inte riktigt heller, två stopp var ett för mycket.

Nu två veckors paus och sen racar vi på Red Bulls hemmabana i Österrike.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar