måndag 11 februari 2019

Mera bilar

Idag presenterade både Toro Rosso och Williams sina åkdon för den här säsongen. Så här ser respektive bil ut:
Fotobeskrivning saknas.
Toro Rosso STR14

Bilden kan innehålla: 1 person, bil
Williams FW42

Störst förändring hos Williams som tappat sin forne huvudsponsor Martini. Rokit och Rexona verkar vara de nya. Assa-Abloy har förresten gått in som sponsor hos Merca och då framför allt som Bottas sponsor. Lite intressant, undrar vad de tror att de får ut av F1. McLaren har även de en ny huvudsponsor i BAT, alltså British American Tobacco. Men eftersom tobaksreklam är förbjuden så kallar bolaget det hela för A Better Tomorrow. De tar alltså fram ciggar som är bättre för rökarna än de gamla godingar. *host, host* Hur tänkte de där? Ferrari har hamnat i blåsväder i Australien för sitt samarbete med Philip Morris (Marlboro) och deras fåniga Mission Winnow, som alltså är motsvarande BATs påhitt.

Annat på tapeten är gnällspiken Helmut Marko som igen (för hur mångte gången?) hotar med att Red Bull lämnar F1. Börjar tappa tålamodet med honom, faktiskt. 

Mannen som uppfann HANS-skyddet, Robert Hubbard, avled förra veckan 75 år gammal. Mika Häkkinen skrev häromdagen hur mycket han uppskattade skyddet och att han tyvärr inte hade ett sånt vid sin våldsmma krasch i Adelaide 1995. Han skrev bl.a. att ett sånt skydd skulle ha besparat honom livslånga men p.g.a. den skallskada som ledde till att hörselbenen skadades så att hans hörsel är nedsatt numera. Bilden på honom är inte trevlig, men jag lägger ut den här eftersom Mika själv hade tejpat upp den på badrumsväggen för att motivera sig själv:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar