måndag 26 april 2021

Senaste nytt

Här lite nyheter på Formel 1-fronten och börjar med de goda nyheterna:

Vd:n för F1, Stefano Domenicali, berättade idag att publik blir tillåten på Monacos GP som körs den 23 maj. De två loppen innan, Portugals 2 maj och Spaniens 9 maj, körs utan publik.

Andra goda nyheten är att Suzuka är klar för tre år framåt, så åtminstone tom 2024 får vi njuta av den banan.

En riktig smällkaramellnyhet är att Mercas motorgeni sedan nästan 20 år, Ben Hodgkinson, lämnar silverpilen och går till Red Bull. Han blir teknisk chef för Red Bulls motorprogram och ska bygga upp allt från scratch. Så visst kan vi lita på att det teamet verkligen försöker få ihop en egen motor till nästa år, även om de säkert får lite hjälp på traven från Honda. Lustigt förresten att de - Honda alltså - gör så här. 2008 drog de sig ur som stall och ur resterna byggdes Brawn GP upp och vi vet hur det gick 2009. 2010 hette de plötsligt Mercedes. Nu drar de sig ur som motorleverantör, blir det samma resultat 2022?

Sedan de i mitt tycke sämre nyheterna:

FIA har godkänt sprintrace inom F1. Det blir tre race i år varav två i Europa. Helgerna med sprintrace kommer att köras så här: 

Fredag 60 min fri träning som vanligt. Senare på fredag kval enligt Q1, Q2 och Q3 för sprintracet. 

Lördag 60 min fri träning och några timmar senare 100 km långt sprintrace. Vinnaren får 3 poäng, tvåan 2 och trean 1 poäng. Sprintracet samtidigt kval för racet.

Söndag är det normalt race.

Varför detta kan man fråga sig. Det är länge sedan det var så spännande och jämnt i toppen som det är i år, så varför, varför blanda in det här eländet? Kunde man inte vänta och se hur utvecklingen blir 2022 med nya regelverket, nya motorer och nya däcktyper - äntligen större dimension på fälgarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar