söndag 28 juli 2013

Snyggt Kimi!

Kimi tvåa igen. Men den stora överraskningen helt klart Mersu och Hamilton. Pålen igår var redan det en bedrift även om Mersu visat sig vara starka i kvalet. Och som han sen körde i loppet! Tufft, men snyggt. Grosjean gjorde ett riktigt bra lopp ända tills bandomarna dömde honom till ett drive through-straff. Onödigt hårt kanske? Massa, som var iblandad i det hela, tyckte dessutom efter loppet att straffet var helt fel.

Kimis långsiktiga taktik gav igen utdelning trots en rätt dålig start. Varför kommer han inte iväg ordentligt? Bör övas. Tack och lov kom han i mål före Alonso och gick upp till andra plats sammanlagt men ojojoj vad långt det är upp till ettan Vettel.

Nico hade ingen kul dag idag och fick bryta efter att motorn skurit och dessutom fattat eld. Både Button och Webber startade med de hårdare däcken och det visade sig vara ett lyckat drag. Frågan är om Lotus borde ha gjort likadant? Det vi däremot kan konstatera att Lotus, Force Indias och Ferraris fördel med de däck som säsongen startade med är borta. Red Bull och Mercedes har tagit in så gott som hela det försprånget. Rätt eller fel av Pirelli? Force India verkar tom. vara direkta losers efter däckändringen. Ferrari inte heller lika snabba som förr. Dessutom fuskade Alonso idag med att vid tre tillfällen använda DRS trots att avståndet var mera än en sekund. Ferrari kom undan med 15.000 € i böter efter att bilens telemetri visat att stallet glömt ställa in vingen från kvalinställning till racedito. Depån meddelade honom att han sku använda DRS bara då stallet sa till honom. Domarna nöjde sig med det.

Nu är det paus ända till den 25 augusti och då är det Spa som gäller. Dags för Kimi? Håller tummarna.

1 kommentar:

  1. Ja, skönt lopp sist och slutligen. Grosjean dömdes nog för hårt enligt mig också. Egentligen var det lite otrligt att Kimi lyckades ta sig till andra plats med tvåstoppsstrategin, men vackert så. Synd att Valtteri fick så dålig start och även måste bryta då Williams äntligen hade fart som räckte till första poängen för stallet.

    Nu får vi fyra veckor att följa med silly season när det spekuleras i om det blir Red Bull eller inte för Kimi. F1-skvallret rules under detta sommaruppehåll ;-)

    SvaraRadera