fredag 1 november 2013

Abu Dhabi coming up

Dags att småningom knyta ihop påsen för årets säsong. taktiken för de kommande racen kan bli rätt intressant om vi kollar in de använda antalet motorer hos allihop. FIA har skickat ut en uppdaterad lista som ser ut så här:
Sebastian Vettel: 7
Mark Webber: 7
Fernando Alonso: 7
Felipe Massa: 7
Jenson Button: 8
Sergio Pérez: 8
Kimi Räikkönen: 7
Romain Grosjean: 7
Nico Rosberg: 8
Lewis Hamilton: 8
Nico Hülkenberg: 7
Esteban Gutiérrez: 7
Paul Di Resta: 8
Adrian Sutil: 8
Pastor Maldonado: 7
Valtteri Bottas: 7
Jean-Éric Vergne: 7
Daniel Ricciardo: 7
Charles Pic: 7
Giedo van der Garde: 7
Jules Bianchi: 7
Max Chilton: 7

Maccarna, Mersu och Force India har använt samtliga motorer. Det betyder alltså att havererar en motor och de måste ta till en nionde, så blir det nedflyttning på griden. Och inte nåt fjuttigt, utan 10 placeringar. vad märker vi mera? Jo, alla som använt åtta motorer har Merca-motor. Är det ett tecken?

Kimi har tydligen varit rejält sur på stallet och anlände till Abu Dhabi sent, riktigt sent, igår. Gick rykten om att han helt sku skippa racet, men det tror inte jag på. Hamilton fick förresten frågan om hur han sku ha svarat Permane. "Antagligen lika som Kimi", svarade han leende :-)

McLaren har ingen brådska med att signa sina förare för 2014 säger de. Gillar de inte Checo Pérez? Femte plats som bäst i år. Maldonado verkar ligga närmare Lotus än Hülkenberg gör. Ajaj tycker jag spontant om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar