onsdag 11 december 2013

Vad ska man riktigt tro...

Jaa, knappt hade racekalendern publicerats så kommer det ena horribla förslaget efter det andra från FIA. Dessutom har de nu bestämt att poängen fördubblas det sista racet för att hålla spänningen vid liv ända till sista målgång. Hallå... Å andra sidan vilken finländare med självaktning skulle ha sagt nej 2003 då det sku ha betytt att en viss ung herr Räikkönen blivit världsmästare framför näsan på Schumi? Oskari Saaris förslag om att alla som kommer i mål sku få poäng tycker jag är lite tilltalande, liksom att den som tar pålen får en extra poäng. Snabbaste varvet kunde också bra belönas så som i GP2.

Ett betydligt bättre beslut är att det från 2015 blir ett tydligare utgiftstak. Taket ska bestämmas under 2014. Förarna ska ha fasta nummer mellan 2 och 99. Regerande världsmästare kan dock alltid välja nr 1 om han vill (jo, sannolikheten för att det sku vara en hon är åtminstone 2014 omöjlig). Väljer två förare samma nummer så får den som placerat sig bättre säsongen innan ta numret. Kimi får välja som nummer fyra eftersom han blev femma :-)  Nå, det beror förstås på att Webber inte kommer att välja alls.

Det ska också bli lättare att utdöma fem sekunders tillägg som straff för förseelser. Regelverket för detta ska dock ses över av stallen ännu.

Vad mera? Jo, Vettel ska bli pappa. Bara en sån sak. Och hans hjälm har sålts för rekordpris.

Williams har värvat folk från både Lotus och Red Bull. Det är hårdsatsning på gång.

Till sist så bara måste jag lägga in Lotus svar på FIAs senaste regeländringar. Läs och njut :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar