fredag 22 augusti 2014

Hamilton snabbast

Efter fredagens båda fria träningar kan vi konstatera att Hamilton hittills är helgens snabbaste gubbe. Nico nästsnabbast och glädjande för Ferrari är att Fernando var tredje snabbast. Kimi har dock en del problem och fick inte ihop några riktiga stintar, utan bara några varv i gången.

Chilton fick se jänkarn Rossi ta över hans bil på första fria, men till den andra var engelsmannen tillbaka i cockpit. Tydligen ett försök från Marussias sida att få in lite fyrk, men med mindre bra utdelning. Lotterer å sin sida i Caterhamen var lite långsammare än Ericsson.

Vettel har rejält med problem. Stallet bytte tillbaka till en äldre motor med lägre effekt och högre förbrukning - tokig kombo det där - och han fick stå över hela andra fria. Han har nu använt alla fem tillåtna motorer, så får se om han redan till nästa lopp på Monza åker på straffnedflyttning på griden. Med tanke på att det är högfartsbanan Monza om två veckor, så kanske det sku löna sig för Red Bull att ta straffet.

Malfunctionado kraschade sin bil rejält direkt i början av andra fria och ställde till med röd flagg. Andra rödflaggen kom efter att Gutierrez snurrat efter vad som verkade vara problem med växellådan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar