söndag 24 augusti 2014

Spa levererar

Spa är alltid Spa, vilket fantastiskt lopp det blev. Detta trots att regnet uteblev som omväxling. Lagom till kvalet igår började det regna och ställde till det lite för en del. Ericsson blev helt frånåkt av Lotterer, tex.

Nico på pålen lyckades inte i starten och både Hamilton och Vettel kom förbi. Nico återtog andra platsen och hade en hård kamp mot Hamilton som slutade med att engelsmannens vänstra bakdäck skars upp av Nicos framvinge. Punka och loppet var slut för Hamilton. Hans barnsliga gnällande fick vi ändå höra ända tills han bröt i ett sent skede. Stallet har dock gått ut med ganska hård kritik mot Nico. Mest tydligen för att det hände på andra varvet och inte i slutet av loppet. Aj, ja. Intressant nog så var det ganska många britter på plats, för det hördes rejäla buanden mot honom vid prisutdelningen. Intervjunissen Eddie Jordan var dock ganska frän mot buandet och väldigt tydlig med att så här går det ibland då man slåss om ledningen.

Kimi visade vem som ändå är kung på banan :-)   En fin fjärde plats efter lyckade snabba depåstopp och tidiga snabbaste varv. Till slut fick han ge sig mot Bottas, så det blev ändå finländskt på prispallen, men han slog Fernando nu äntligen. Red Bull satsade på att köra "utan vingar" och det lönade sig helt klart. Ricciardo flög iväg från de andra då Nico med sin skadade framvinge inte lyckades köra från aussien.

Många omkörningar och incidenter. Unge Magnussen ligger nog lite risigt till hos domarna med sin omogna körstil, han verkar inte ha en susning om var bilen börjar och slutar. Det blev tom. så att han fick ett tidstillägg på 20 sekunder efter loppet, vilket betyder att han slutade på tolfte plats i stället för sjätte. han fick dessutom två straffpoäng på sitt konto. Orsaken till detta är att han inte gav Fernando tillräckligt med utrymme i slutet av loppet.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar