söndag 21 september 2014

Ingen bra finsk dag i Singapore

Det var inte finländarnas dag - ja, eller kväll strängt taget - i Singapore idag. Bottas däck tog helt slut sista varvet och han föll ner i listan till en elfte plats. Kimi hade fart på Ferrarin, men inte tillräckligt för att kunna köra om och ha fri bana. Han låg tom. på samma varvtider som Alonso men slutade på åttonde plats. En plats som torde bli bättre eftersom Vergne har ett femsekunders tidstillägg att vänta. Tycker dock att straffet borde bli lite högre eftersom han gjorde samma sak två gånger under loppet.

Halvfinnen Nicos dag förstördes innan loppet ens kom igång då ratten inte längre kopplade med resten av bilen. Start från depån eftersom all andra hann förbi honom vid formationsvarvet. Och sen kom han aldrig iväg då han stannade för däcksbyte.

Hamilton kunde ingen rå på idag och i och med att Nico bröt gick han upp i topp i poängligan och leder nu med tre poäng för just Nico. Blir spännande in i det sista.

Blev lite fundersam över de nya reglerna om användningen av radion mellan förarna och teamen. Hade förstått att de skulle gälla även på fria träningarna, men som tv-tittare märkte inte jag nån större skillnad på frågor och svar jämfört med tidigare lopp. Hamilton gnällde lika mycket som förr...

Nu ser vi fram emot Japans GP med en bana som har högre hastigheter än stadsbanan i Singapore. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar