onsdag 14 december 2016

Rory Byrne tillbaka i Maranello

Ferrari söker sig bakåt i tiden och har åter anlitat Rory Byrne, 72 år ung, för att skapa en ny vinnarbil. Visst lyckades han bra på 90-talet och början av 2000-talet, men han har varit borta sedan 2006. Är lite skeptisk till rekryteringen. Så här ser han ut:

Tror inte att det bara är upp till vem som ritar bilarna, tex. Aldo Costa som fick gå har ritat några rätt snabba Mercor.

Pirelli har förresten officiellt nu gett Bottas hastighetsrekordet under ett lopp. De gjorde det då de presenterade intressant statistik från 2016. Den högsta uppmätta hastigheten under ett lopp är nu således 372,5 km/h och satt i Mexiko. Han snodde rekordet av Kimi, satt 2005 på Monza. Bara en sån sak. Bottas körde även flest kilometrar av alla förare med både supersoft- och mediumdäcken. Verstappen gjorde flest omkörningar, 78 st vilket är det högsta sedan 1983(!). Vettel blev omkörd minst antal gånger, nämligen en enda och det av Verstappen i Brasilien. Red Bull hade totalt flest omkörningar av alla stall och lyckades 136 gånger, även det högst sedan 1983.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar