torsdag 5 juli 2018

Silverstone för sista gången?

Dags för Storbritanniens GP om några dagar. Frågan är om det är Silverstone för sista gången. Ägarna hotar med att de inte har råd och Liberty Media har svarat med att de vill köra en stadsbana i London. "NEJ," skriker jag spontant, "inte fler stadsbanor." Såvida inte de de där eländiga snöplogarna till framvingar försvinner och Colin Chapmans fenomenala Lotusar från sent 70-tal kommer tillbaka. För att loppet ska bli lite mer omkörningsvänligt, så har FIA i alla fall infört en tredje DRSzon.

Den stora snackisen inför GP:t är förstås att McLarens stallchef Eric Boullier sagt upp sig med omedelbar verkan. Maccarna har möblerat om så att Andrea Stella blir Perfomance Director och Gil de Ferran blir Sporting Director. Stella fick ju gå från Ferrari efter att ha misslyckats i just den uppgiften men tydligen är Maccarna nöjda med honom. Boulliers fall blev antagligen mantrat om att det var Honda som var problemet då bilarna inte gick bättre. Nu med Renaults kraftkälla så har inget ändrat medan däremot Toro Rosso med just Honda går rätt bra.

Ferraris fart i Österrike var en trevlig syn och oj vad jag unnat Kimi att få vinna. Tyvärr tog båda de röda bilarna det litet för lugnt och sen hann de inte i fatt Verstappen. Mersas problem kan bli lite intressant, för nu är risken överhängande att de måste byta för många delar och därmed bli nedflyttade på griden. De har dock förbättrat aerodynamiken på sina bilar redan till förra loppet. Ferrari å sin sida svarar med att ha tagit fram en ny bottenplatta som ska ge högre fart i högfartskurvorna på Silverstone. De nya bottenplattorna ska testas på fredag och sedan fattas slutligt beslut om de ska användas.

Däcksvalen är i alla fall följande:
Snabb bana så nu är det hårda, medium och soft som gäller, ska bli intressant. Som synes är det inte speciellt stora skillnader strategierna. Det är väl Hülkenberg i så fall som satsar på enbart ett set medium. Det vore intressantare om förarna fick välja däck i ett senare skede då väderprognoserna börja bli lite pålitligare, då sku vi kanske se lite variationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar