onsdag 28 augusti 2019

Slut på F1-semestern

Så var det äntligen dags för F1 igen. Spa på programmet och vad väntar där? Ska vi gissa på att Hamilton vinner igen? Börjar bli lite enformigt faktiskt.

Bottas fyller 30 idag, dessutom har han banrekordet i sitt namn, satt ifjol. Imorron torsdag ska det visste meddelas huruvida han får fortsatt kontrakt eller inte. Vad jag läst på olika sajter så vill åtminstone Hamilton ha honom kvar, och det förstår jag. Bottas är lagom snabb och ställer aldrig till några besvär i teamet. Så här grattade stallet honom:
DRS-områdena har kortats i år och enligt FIA är det en genomgång av alla banor - vissa har blivit av med ett DRS-område - där de områdena som inte funkar tas bort eller minskas ner. Däckstrategierna innehåller inga jätteskrällar.

Ovanligt bra väder för att vara Spa verkar det bli. Nå, det hinner ändras många gånger ännu...

Lando Norris har skadat sin ena fot och det är fortfarande öppet om han kan köra i helgen.

Alfa ny teknisk chef, Jan Monchaux. Han började nu augusti och så här ser han ut:

Red Bull rör om i grytan i vanlig ordning. Passar inte förarna dr Marko så åker de ut eller switchas. Så blev det nu också då Albon lyfts upp i huvudteamet och Gasly åker ner till juniorstallet Toro Rosso. Eftersom de provat förut med Kvijat, så gissar jag att de letar efter en ny ung och hungrig förare som kan "göra en Verstappen" åt dem. Vi får väl se hur det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar