torsdag 1 augusti 2019

Sista loppet före semestern

Oj, är det dags för lopp igen, svårt att hänga med dessa back-to-back-lopp. Nåväl, Ungern står på tur och det betyder att säsongen kommit halvvägs och tar en liten semester. Hamilton vann ifjol här och har totalt sex segrar här, flest av alla. Schumi hann med fyra stycken, Vettel har två och lustigt nog båda i Ferrari. Häkkinen har flest segrar av finländarna, två stycken medan Kimi och Kovalainen har varsin. Alla finländska segrar är i McLaren intressant nog.

Merca har utnämnt Niki Laudas efterträdare som ordförande i styrelsen för stallet. Det blev Markus Schäfer. Han verkar inte ha nån erfarenhet av racing, utan kommer från moderhuset där han ansvarat för FoU för gatbilarna. Han sitter också i Daimler AG:s förvaltningsråd. Renault har å sin sida flyttat upp Alain Prost till att bli Non-executive Director. I Ferrari har stallchefen Mattia Binotto inte längre det tekniska ansvaret för bilen. Tre gubbar har flyttats uppåt istället så att Enrico Cardile nu ansvarar för fjädringen och Conrado Lotti anvarar för drivpaketet och nygamle Simone Resta är ansvarig för projektet 2021.
Ferrari: quanto è importante aver capito perché si è ...
Enrico Cardile

Mannen som låg bakom Schumis alla Ferraris och nu skapar Mercor, Aldo Costa, lär vara på väg bort från Merca. Ryktet säger att han vill vara närmare familjen som är i .... *trumvirvel*... Italien. Nyrekrytering till 2021? Eller blir det en kamp mellan stjärnorna Resta och Costa?

Alfa överklagade beslutet om att de regelvidrig bil i Tyskland. Nåt beslut på det har jag inte sett till. Tydligen var kopplingen för bra då den tog längre tid på sig och därför sög Alforna iväg helt fenomenalt. Kimis bästa start på evigheter, och det är klart, det går ju bättre om man har en koppling som är bättre än de andras. Och vi pratar alltså om 17 millisekunder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar