söndag 7 oktober 2012

Spännande Suzuka

Bitvis var dagens lopp riktigt spännande. Kanske inte precis Vettels överlägsenhet, men kampen om tredjeplatsen mellan Kobayashi och Button liksom Kimis kamp om att alls få poäng. Tack och lov så lyckades han med det trots krocken med Alonso i starten vilket resulterade i att Alonso måste bryta. Så nu är det bara fyra poäng plötsligt mellan Vettel och Alonso och även Kimi knappade också in några poäng. Alonso gnällde som vanligt efteråt och den här gången var det Kimi som borde ha lättat på gasen och låtit Alonso dra iväg. Varför skulle Kimi ha gjort det??? Snälla lilla Fernando, inte lättade du heller på gasen då du sekunden innan hade Button bredvid och ingenstans att ta vägen... Så här såg det ut strax före smällen:


Som synes är Kimi på väg utanför och då han dyker in smäller det, notera biten som flyger iväg från högra sidan på Kimis framvinge:


Positiv överraskning idag var Massa som körde in på en fin andra plats

Grosjean ställde till det igen och krockade med Webber. Nico å sin sida bromsade för att undvika Webber och träffades av Senna och så var det racet över. Pérez klantade till det för sig då han skulle köra om Hamilton och körde av istället. Kovalainen placerade sig bäst igen av de inte längre så nya stallen.

Nästa vecka smäller det i Korea och på den banan har Vettel banrekordet, satt ifjol. Tror vi att Alonso tar det? Nej, tror inte det. Adrian Newey har hittat nåt magiskt igen och uppdaterat årets bil till den bästa i fältet. Tror Lotus skulle behöva honom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar