söndag 14 april 2013

Intressant lopp blev det

Spännande taktik framför allt gällande däcksbyten fick vi se i morse. Lotus är dock fortfarande för "långsamma", 3,9 sekunder räcker inte i den här sporten när de snabbaste, Red Bull igen, klarar av det på 2,5. Kimi gick överraskande tidigt in för första stoppet och de som startade på hårda däck klarade sig länge riktigt bra, Button slutade femma och Hülkenberg slutade tia. Webbers veckoslut fortsatte som det börjat. Inte nog med att han måste bryta, han blev dessutom straffad för krocken med Vergne och flyttas ner tre platser på griden i Bahrain om en vecka. Dessutom fick stallet böter för att de slarvade med fastsättning av vänster bakhjul som lossnade på Webbers bil. Gutierrez flyttas ner fem platser för att han körde rätt på Sutil.

Domarna hade fullt sjå att granska DRS-användningen under gulflagg. Kimi var en av dem som granskades men ingen blev straffad. Domarna kan stänga av DRSen med en fjärrkontroll men systemet har krånglat, och så också idag. Vissa bilar nåddes aldrig och dessutom lyste det grönt på en del ställen runt banan vilket av förarna tolkades som att det var ok att använda DRS. Kimi granskades även efter en krock med Perez. Länk till den incidenten här:
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/04/1736818/raikkosen-keulaan-reika---mita-helvettia-han-tekee

Alonso var obestridlig kung idag och tog hem racet på ett överlägset sätt. Kimi lyckades Hamilton bakom sig och blev tvåa. Det är frågan om ens en bättre start skulle ha räckt för att Kimi skulle ha vunnit idag. Vettel var ytterst nära att precis i sista kurva ta Hamilton men fick nöja sig med en fjärde plats. Bottas slog Maldonado och det var ju bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar