måndag 17 april 2017

Spännande i Bahrain

Loppet i Bahrain blev betydligt mer spännande än jag befarade. Bottas fick inget försprång, gula flaggor liksom säkerhetsbil gjorde att taktiken ändrade för alla stall. Bottas problem visade sig bero på ett för högt däcktryck bak. Kan man ju tycka är klantigt, men tydligen berodde det på att en luftkompressor var trasig så de fyllde däck på känsla.

Vettels taktik lyckades perfekt och denna gången hade han tur med säkerhetsbilen då han precis bytt däck då alla andra åkte in. Som tur var de andra så långt från depån att den nedsatta farten inte hindrade honom. Hamilton drog på sig ett fem sekunders tidstillägg för att han hindrat Ricciardo i depån. Klantigt men förståeligt då Bottas var framför honom redan på plats.

Ferraris taktik för Kimi var igen obegriplig. Men han måste träna på starterna, nu tappade han igen två placeringar som han sen fick slåss för att få tillbaka. Snygga omkörningar av honom, men de flesta av dem skulle inte ha behövts om han varit snabbare då de röda lamporna släcktes.

Wehrlein var äntligen tillbaka i Sauber och körde in bästa placeringen för stallet hittills med sin elfte plats. Stroll har fått utstå mycket kritik ända sedan vintertestern. Inte heller den här gången kom han i mål, men den här gången var det utan egen förskyllan. Han blev brutalt påkörd av Sainz som bestraffades med nedflyttning tre placeringar på griden i nästa race i Sotji. Hülkenberg körde in två poäng vilket också var årets för stallet. Rellu blir allt pålitligare och snabbare, vilket inte minst visade sig då de kvalade in som sjunde och tionde i lördags.

Det jag mest är orolig för inför kommande lopp är att både Merca och Ferrari satsar på ena föraren och den andra får spela andra fiolen. Och i bägge fallen är det finländare som ligger risigt till. Fortsätter det så här så ser vi ingen Iceman mer i F1.
Prispallen i Bahrain 2017


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar