måndag 29 maj 2017

Vettel numero uno

Ja-a, årets GP i Monaco levde upp till många förväntningar. Trots väldigt få omkörningar så var det spännande. Ferrari får säga vad de vill officiellt, men att de offrade Kimi för Vettel är nog ställt utom allt tvivel. Hade gärna sett Kimi högst upp igen, fram,för allt som han var snabbast in kvalet, vilket inte hänt sen sommaren 2008 i Frankrike. Men vi ska också komma ihåg att då Vettel fick chansen, så slog han till med två fantomvarv.
Kimi lagom nöjd. Foto: Getty

Det har väl inte heller undgått någon att detta var första segern för Ferrari här sedan 2001. Då också som dubbelseger. Stallets 82 dubbelseger torde det vara och den första sedan 2010. Kimi har varit inblandad i 8 av dem och ligger på delad femte plats med Clay Regazzoni. Massas 11 st och Alberto Ascaris 10 kan han nå i år, men jag tror inte han når Barrichellos 24 och än mindre Schumis 30 st. Observera att Alonso inte finns med där.

Button hade en del underligheter för sig, men han hade också den bästa kommentaren under loppet. Alonso pratade med honom då han lämnade depån och önskade att han skulle vara försiktig med bilen. Button svarade att han skulle kissa i sätet. Vet inte om han gjorde det, men bra nära måste det ha varit då han krockade med Wehrlein så illa att tysken hamnade på sidan mot skyddsräcket och fick sitta fast där en bra stund. Måste ha varit rätt nervöst med varm motor, varma bromsar och bensin i närheten... Och vad gjorde svenske Ericsson i första kurvan efter efter att säkerhetsbilen gått in? Han verkade lite okoncentrerad. Dit for den andra Saubern...

Ricciardo å sin sida hade en rätt bra dag. Han lyckades vid depåstoppen passera både Bottas och Verstappen och kom trea till slut. Hamilton som som kvalade in på en fjortonde plats klättrade stadigt hela racet och slutade sjua.

Snabbaste varvet satte förresten Perez sent i loppet.

Nu ser vi fram emot Kanadas GP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar