tisdag 16 april 2013

Däcksalternativ i Bahrain

Pirelli har ändrat sig gällande däcksalternativen i Bahrain. I februari då man släppte alternativen för de fyra första racen ingick den mjukaste gummiblandningen tillsammans med den hårda - samma som i Kina - men för ett tag sedan har de ändrat till mellanhårda och hårda däck. Orsaken är att det är så varmt i Bahrain och banan blir jättevarm. Visste inte Pirelli-snubbarna det i februari? Det betyder i alla fall att det är samma utgångsläge som i Malaysia. Det här tillsammans med värmen torde passa Lotus rätt bra och möjligen får vi igen se ett stopp mindre från dem än från de andra stallen. Vi håller tummarna.

I övrigt har Bernie lovat att sätta sig vid förhandlingsbordet med oppositionen i Bahrain. Undrar vad shejken som äger landet - och banan - tycker om det...

Mika Salo är redan i Bahrain och har meddelat att han kände av jordbävningen som inträffade i sydöstra Iran i morse. Enligt egen utsago blev han inte rädd eftersom han visste vad det var, för han har råkat ut för det förut. Varför är han redan nu i Bahrain då? Jo, han ska vara domare under helgen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar