söndag 21 april 2013

Vilka fighter det blev idag.

Dagens lopp var verkligen inget Bohrain (bore+Bahrain), som det anklagades för för några år sen. Idag var det fighter om placeringar, vitt skilda däcksstrategier och en ny gubbe som ledde några varv. Red Bull visade igen hur totalt överlägsna de kan vara då allt faller på plats. Lekande lätt kom Vettel förbi Nico Rosberg och sen var det kört för Nico. Kimi avvaktade länge bakom en rad bilar men klättrade i resultatlistan då folk framför gick i depå och bytte däck. Båda Force India-bilarna startade framför Kimi, förresten första gången båda kommit till Q3, men Sutil trillade långt ner i fältet. Di Resta däremot var som en skotsk terrier och ledde tom. loppet några varv. I slutet höll dock inte däcken och han kom in på en fin fjärde plats, tangerat personbästa.

Grosjean lyckades äntligen med fin körning och det betalade sig med en tredje plats. Lustigt nog blev det samma topptrio som ifjol. Webber var igen inblandad i en incident, den här gången med Nico, och det verkar som om han är stressad av läget. Pérez har blivit uppmanad av McLarens stallchef Martin Whitmarsh att ta för sig mera på banan och det gjorde mexikanen så till den grad att tom. stallkompisen Button fick smaka på hans framvinge.

Slutsatserna efter dagen är att Lotus fortfarande är snällast mot däcken och att det finns fart trots att ett mediokert kval pekade på nåt annat. Red Bull är överlägsna men att Vettel fortfarande är så omogen att han trots stor ledning i slutet av loppet bara måste sätta dagens snabbaste varv också.


Hon som står mellan Kimi och Vettel körde inte idag :-)  Hon är Rellus elinspektör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar