lördag 20 april 2013

Häftigt kval!

Wow! Nico på pålen igen. Kul! Och dessutom med snabbaste tid så här långt under hela helgen. Får vi se en omstart för hela säsongen av Nico?

Vettel tvåa och Alonso trea, men vart i hela friden tog Kimi vägen? Grosjeans bil tappade också all sin fart efter tredje fria. Har Lotus ingenjörer skruvat åt fel håll nu igen? Lotus banverksamhetsdirektör (kan titeln faktiskt lyda så?) Alan Permane är lika frågande som vi andra. Vi kan i alla fall sova inatt, det lär inte han och mekanikerna göra...

Hamilton startar från ruta 9 och flyttar därmed upp Kimi ett steg. Detta pga ett växellådsbyte vilket automatiskt renderar fem platser ner på griden. Webbers 3-rutestraff påverkar däremot inte Kimis plats. Bottas gick till Q2 till skillnad fån Maldonado. Yes, säger vi blåvita.

Massa valde en annorlunda strategi i Q3. Plötsligt kom han ut på banan framför Alonso men hade de hårdare däcken på. Fick ju en känsla av att detta igen var ett taktiskt drag för att hjälpa Alonso. Men det visade sig att han hade problem att få upp temperaturen i de mjukare däcken, Trots denna sena switch kvalade han bra och tack vare Webbers och Hamilton degraderingar så står den gode Massa i ruta fyra. Det här kan gå hans väg det. Tipset är väl ändå att Alonso vinner.

Gamle stöten Niki Lauda hyllar förresten Kimi i en intervju för tyska Bild. Enligt Lauda är Kimi bäst i startfältet på att ta vara på däcken och han är absolut en mästarkandidat i år.

Mindre trevliga saker i Bahrain är att två personer skadades inatt vid sammanstötningar mellan demonstranter och polis. De senare dessutom förstärkta från Saudiarabien...Det är den radikala rörelsen 14 februari som kräver att gp:et ställs in så länge det inte råder demokrati i landet. Vän av ordning håller ju förstås med, men ställer vi samma krav i Kina eller Dubai? Det här är kanske inte rätt forum att diskutera detta i, men visst är det en viktig fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar