lördag 12 oktober 2013

Intressant kval

Kvalet på Suzuka blev riktigt intressant. Inte bara för att Vettel hade problem med KERSen och tappade pålen till Webber. Nej då, annan dramatik fanns också. Två bilar som började brinna tex. Vi tar Vergne först för tack var rödflaggningen i slutet av Q1 trillade båda Williams-bilarna vidare till Q2. Bottas blev trettonde och Maldonado femtonde. Här kommer Vergne:

   

Andra bilbranden var Gutiérrez Sauber som tog eld inne i garaget. Kunde ha gått hur illa som helst. Tydligen berodde det på bensinångor av oförbränt bränsle.

Annars i kvalet var det som det brukar. Kimi blev nia :-(  medan Grosjean körde till sig fjärde bästa tid. Bredvid honom på griden imorron står Hamilton. Nico missade lite och blev sexa. Intressant nog så var Massa snabbare än Alonso i Q3. Massa blev femma och Alonso åtta.  

Kan bli riktigt bra lopp imorron, framför allt om Vettel fortfarande måste bråka med sin KERS.

På de allra flesta förarnas hjälmar är det en röd stjärna påklistrad. Det är Maria de Villotas signum. En tyst minut för henne hålls imorron. Det var tydligen naturliga orsaker till följd av kraschen som orsakade hennes död i sömnen tidigt igår morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar