onsdag 2 oktober 2013

Tidiga mornar :-)

Dags för Sydkoreas gp. Där är det inte som i Singapore att de kör vår tid, så att säga. Nix. Kl 04.00 på fredag morron är det första fria träningen. 08.00 på lördag är det kval och racet startar 09.00 på söndag. Nästan sovmorron, ju... Japan nästa helg har samma tider. Ojojoj.

Vad tror vi om Yeongam-banan då? Tja, för det första kör de moturs igen. Spelar i sig ingen större roll. Däcken ska enligt Pirelli vara supersoft och medium. Kan bli intressanta sista varv igen då Kimi byter sent och jagar ifatt och förbi Alonso och sen Vettel. Eller inte. Antalet varv är 55, så det blir ett rätt kort race. Varvrekordet är Vettels från 2011 och ligger på 1.39.605. DRSzonerna är två och den första är på långa rakan mellan kurvorna 2 och 3. Mätpunkten är är direkt vid utgången av kurva 2. Andra zonen är start- och målrakan och mätpunkten är direkt efter kurva 15, alltså tre kurvor före rakan. Detta för att kurvorna 16, 17 och 18 kommer direkt på varandra utan några rakor.

Ifjol blev det dubbelt Red Bull följt av dubbelt Ferrari och Kimi femma. Som denna säsongen sett ut hittills så borde åtminstone Webber och Massa få stryk av Kimi. Men tyvärr blir det väl nog Vettel etta och Alonso tvåa. Sablars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar