söndag 13 oktober 2013

Var det ett spännande lopp eller inte?

Vet faktiskt inte om loppet i morse var spännande eller inte :-)  På sätt vis var det ju det tack vare Grosjeans kanonstart. Så här såg det ut:



Romain-ponken susade förbi båda RB-bilarna. På den undre bilden syns det att Hamilton också passerat Vettel. Dessvärre kom Vettel i kläm mellan Hamilton och Webber och hans framvinge slog i Hamiltons högra bakdäck. Hamilton åkte av med en punka och bröt nåt varv senare. Som också syns på den undre bilden så tappade Kimi två placeringar direkt i starten då hans bil bara slirade istället för att dra iväg. Han körde sen upp sig rejält och kom in på en femte plats. En ruggigt snygg omkörning på Hülkenberg hann han med i slutet av loppet. Tyvärr för sent för att piska Alonso som slutade fyra. Hur gick det för Grosjean då? Jo, RB-bilarna satte lite sprutt på ungefär halvvägs och sen var det kört. Vettel vann (som vanligt) och Webber kom in som tvåa. Helt olika taktik i RB-stallet där Vettel bytte däck två gånger men Webber tre. Intressant. Annat intressant var att båda Sauber-bilarna kom in på poängplats. Hülkenberg på en sjätteplats och Gutiérrez genast efter. Nico kom åtta, Button körde in två poäng och sista poängen gick till Massa. Det var förstås lite synd i kampen mellan Ferrari och Lotus.

Vettel leder nu med 90 poäng inför Indiens gp om två veckor och det är 100 poäng kvar att köra om, så Alonso kan nog säga adiós till vm-guldet.

Lite kuriosa i sammanhanget är att Alonso nu gått upp i topp över totala poäng. Schumi passerades med några poäng. Vi ska dock komma ihåg att mellan 1991 och 2010 fick vinnaren 10 poäng. Sku man räkna om alla resultat enligt dagens poänggivning sku Schumi leda rätt överlägset. Så här den officiella listan ut:

1. Fernando Alonso      1571
2. Michael Schumacher   1566
3. Sebastian Vettel     1351
4. Lewis Hamilton       1074
5. Jenson Button        1059
6. Mark Webber          996,5
7. Kimi Räikkönen       963
8. Alain Prost          798,5
9. Felipe Massa         794
10. Rubens Barrichello  658

Omräknat sku Schumi ha 3890 poäng och Alonso 2414. Värdefullt vetande...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar