söndag 16 mars 2014

Först Mercedes, sedan inget, sedan inget, sedan resten

Vilken skön seger för Nico. Loppet skördade som väntat många offer, bara 14 bilar kom i mål och dessutom blev Ricciardo diskad från sin andraplats. Synd, tydligen översteg bensinflödet de stipulerade 100 litrarna per timme. Men roligt med nytt folk på podiumet ändå och vilken stark insats av Kevin Magnussen, McLaren är absolut att räkna - helt som väntat.

De starkaste just nu verkar vara Mercedes - klart bäst, så McLaren och roligt nog även Williams. Suverän körning av Bottas förutom touchen i muren då. Red Bull är ett frågetecken. Ricciardo visade att potential finns men Vettel hade bara problem och åter problem.

Ferrari verkar för tillfället ligga i övre "keskikasti", mycket mycket jobb måste göras på de röda bilarna, särskilt så att Kimi får bilen att passa hans körstil.

Mercedes var ju överlägsna idag men i övrig så låg nog ändå fältet ganska tätt. Ca 30 sekunder mellan Ricciardo som var i mål tvåa och 19-åriga ryseen Kvyat som var nionde. Åtta bilar inom drygt 30 sekunder, det blir ca 4 sekunder i medeltal mellan bilarna i position 2 till 9, dvs rätt jämnt trots allt.

Inför Malaysia: Vi vill se mera av Valtteris fantastiska körning i den "återuppståndna" Williamsbilen och vi vill se Ferrari får ordning på bilen!!

Största minuset? LJUDET, till och med i TV soffan låter bilarna helt enkelt inte bra. Som Toni Vilander konstaterade. Ljudet från motorn är så svagt så det är första gången någonsin man faktiskt hör gnisslandet när någon låser däcken i en inbromsning...suck.

Som sista notering, tycker synd om Lotus - förlorat sin bästa förare, sin stallchef, en hel del annan personal och nu bevisligen även både farten och pålitligheten. Oj vilken uppförsbacke de har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar