måndag 26 juni 2017

Bra lopp eller inte?

Är lite ambivalent över loppet i Baku igår. Dels var det spännande ända in på mållinjen. Bokstavligen. Men samtidigt undrar jag om det verkligen behövs fler stadslopp.

Bottas visade att att man aldrig ska ge upp. Det såg ut som om tiden och antal varv rann ifrån honom, men wow alltså, precis före mållinjen kör han om Stroll. Och den pojken fick äntligen visa lite av sin kapacitet. Åtminstone nån av belackarna borde väl tystna nu. Kimi var rejält förgrymmad på Bottas, men det var en ren raceincident som jag ser det. Olyckligt kanske att de båda finländarna körde ihop, men det spelar väl ingen roll vem som var inblandad. Häftigt jobb av Ferraris mekaniker att få ihop Kimis bil under avbrottet. Tyvärr måste han bryta sen i alla fall, men det kanske mest var taktik för att spara på motorpaket och växellåda.

Och vad i hela friden for genom huvudet på Vettel? Hur tänkte han där? Okej om han upplevde att Hamilton bromsade onödigt mycket, men det kunde ha räckt med att han körde upp jämsides med britten, han behövde verkligen inte köra på honom dessutom. Förklaringarna efteråt från tysken är väldigt tunna. Hamilton kan vara nog så hänsynslös, men det berättigar inte till avsiktliga krockar. FIA har nu publicerat material som visar att det inte var någon ovanlig inbromsning från Hamilton.

Kul att Ricciardo fick vinna igen. Killen höll på att bryta hela loppet, men sen gjorde han allt rätt. Kolla här då han kör om tre(!) på en gång:


Och McLaren tog poäng nu äntligen, grattis.

Att det var varmt i söndags undgick väl inte nån. Det var tom. så varmt att Vandoornes gridgirl svimmade. McLaren tog hand om flickan och la upp en bild med texten att deras ingenjörer minsann fixar allt:
Värmen blir tryckande eftersom Baku ligger i en gryta och dessutom 28 m under havsvattennivån.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar