onsdag 21 juni 2017

Kaltenborn lämnar Sauber

I F1 florerar det jämt en massa rykten. Men idag överträffades hela floran av bomben att Saubers stallchef Monisha Kaltenborn lämnat stallet med omedelbar verkan. Hepp! Och detta precis dagarna innan träningarna i Baku drar igång. Minsann. Man kan ju allt undra vad som ligger bakom, kanske Tetra Pak-killarna tröttnat i alla fall?

Banan i Baku har annars den längsta rakan av alla banor och den smalaste punkten. Vi får se en ny vinnare i år eftersom Nico vann ifjol då loppet kördes första gången.

Både Bottas och Kimis framtid är gone enligt alla rykten. Nu senast är det Sainz som tar över i Merca och Verstappen som sticker till Ferrari. Tvivlar starkt på båda. Helmut Marko i Red Bull har varit sällsynt tydlig med sina krav på förarna.

Ett annat ihärdigt rykte är det om fler stall till F1. Jean Todt är en stor förespråkare och här är en intressant nyhet. i Storbritannien har företaget China F1 Racing Team Limited registrerats. Väntar med spänning på fortsättningen på detta.

FIA har preliminärt spikat säsongen 2018 enligt följande:
Märk att mellan 24 juni och 29 juli körs fem lopp på sex veckor. Häftigt. Orsaken till den kompakta europeiska turnén är förstås att det är fler lopp 2018, men också att det är VM-final i fotboll i Sotji den 15 juli. Och därför har Rysslands GP tagit plats långt senare på säsongen. Alonso har hotat med att sluta bums om det skulle bli fler lopp än i år. Upp till bevis nu, Fernando.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar