fredag 16 juni 2017

Robert Kubica

Blir det come back för Kubica i år? Han har tränat upp sin högerarm så att han får plats i en F1-bil och lyckades genomföra ett test med Renault. Men frågan är varför, för fortfarande kör han i princip med bara vänstra handen. Palmer har inte rosat marknaden, nej, men är Kubica verkligen ett bra val? Bra pr-trick för alla polska fans som vallfärdar till Hungaroring, men mer än så är tveksamt. Min gissning är att Rellu ville testa med en erfaren och känt snabb kille och att de hoppas på Alonso och en andra come back i det franska teamet. Ska stallet fort få in en kille i teamet så tror jag mer på att de plockar Sebastian Buemi från Formel e.

Ferrari pressar Haas till att låta Giovinazzi köra hela sju fredagsträningar under resten av säsongen. Danska Magnussen får titta på alla dessa gånger. Detta spär på alla rykten om en italienare i Ferrari på Kimis bekostnad. Det skulle gå emot vad stallet gjort förr genom historien, men nya vindar blåser även där med Marchionne i högsta ledningen. Kimis svar på frågan om han funderat på sin framtid i F1 var typiskt Kimi: "Det angår inte er."

Ett annat betydligt mer intressant rykte är att Ross Brawn håller på och bygger upp ett expertteam som dessutom ska göra alla däckstest. Detta för att ingen förare ska få nån fördel framom nån annan. Var tjafs nu igen inför Kanadas GP att Vettel hade fördel av ha testat nya däck. Kubica (igen) lär ska ingå i det teamet. Apropå däck så har Pirelli lyssnat på kritiken som framförts mot årets däck och kommer att göra om gummiblandningen så att de ska hålla kortare tid. Hållbart så det förslår...

FIA borde tänka om rejält nu snabbt då vi ser att tom. varvningarna är svåra med årets bilar. Minska aerodynamiken istället eller sätt på kjolar som Lotus revolutionerade med i slutet av 70-talet. Då är det snabbaste bilen/föraren som vinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar