torsdag 9 november 2017

Däcken i Brasilien

Så här däckstrategierna ut i helgen:
Ganska lika strategier som synes. Williams och Renault har mjukaste alternativen. bara Red Bull där förarna har valt lite olika och då är det Ricciardo som valt ett set mera av softdäcken och istället ett set mindre av supersoft. Ingendera bilen hos dem borde väl ha nåt byte som renderar i nedflyttning på griden. Annars så verkar vädret vara regnigt på fredag och lördag men varmt och soligt på söndag. Torde gynna Hamilton med en sån kombo med båda finländarna antagligen kvalar uselt.

Toro Rossos nye förare Hartley har förresten vunnit uthållighetsmästerskapet för standardvagnar. Tom Blomqvist som länge var med i Red Bulls akademi och nu senast rattat runt i DTM har fått en sits i BMWs Formel E-bil. Tycker att Formel E blir allt intressantare. Blomqvist må vara son till Stig, men han räknas som britt i de här sammanhangen.

Michael Andretti lyckades inte som farsgubben i F1, men nu kanske han kommer tillbaka. Han är storägare i stall i all möjliga racingformer och fixar egna motorer. Och det är som motorleverantör han nu vädrar morronluft då reglementet ändrar 2021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar