fredag 17 november 2017

Säsongavslutning

Dags för sista racet i år och så här ser däcksvalen ut:
Ganska enahanda som synes, det enda någorlunda avvikande är Rellugubbarnas inriktning på supersoft. Några stall har inbördes en liten skillnad, men det är ett set hit eller dit inga stora omvälvande strategier. Nåt annat som är rätt enahanda är väderleksrapporten. Uppdaterade från Brasilien till Abu Dhabi. Hmm, solsken, solsken, solsken etc...

Förutom de nya mjuka däcken så ska Pirelli även ta fram nya regndäck. Årets och fjolårets har fått svidande kritik från alla håll och kanter. Vore onekligen bra med däck som medför att det går att köra race och inte stå still i depån.

Hamilton har nu 23 lopp på raken på poängplats och tangerar därmed Alonso. Han lär väl få ett 24 och går upp i delad andraplats med Schumi.

F1 Racing har frågat sina läsare och andra fans vilka förare som är de största genom tiderna i Ferrari. Schumi blev förstås etta, men Kimi kom tvåa, före storheter som Niki Lauda och Gilles Villeneuve. Så här ser listan ut med med procentuell fördelning av rösterna:
  1. Michael Schumacher 50,1%
  2. Kimi Räikkonen 12,4%
  3. Gilles Villeneuve 10,3%
  4. Juan Manuel Fangio 5,6%
  5. Niki Lauda 5,4%
  6. Fernando Alonso 5,3%
  7. Nigel Mansell 1,6%
  8. Alain Prost 1,4%
  9. Alberto Ascari 1,4%
  10. Sebastian Vettel 1,3%
Kimi visar förresten i en reklamfilm hur man kopplar av i det här landet:
Kimi slappar

Toro Rosso har till slut bekräftat att Gasly och Hartley kör för dem 2018. Mackan Ericsson väntar dock fortfarande på besked från Sauber. Tycks vara en ny svensk på gång. En ung herreman vid namn Joel Eriksson visade framfötterna och tog pole position i F3 i Macau idag med en marginal på 0.024 sekunder tillgodo till Lando Norris, som är signad av McLaren som tredjeförare 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar