onsdag 19 september 2018

Dramatiskt eller tråkigt?

Årets race i Singapore var rätt tråkigt trots en del dramatik. Mest av den senare varan levererade Perez. Två gånger om dessutom. Man undrar ju vad som händer i huvet på honom. Krocken i första kurvan med stallkompisen Ocon såg ut som en raceincident, men Sky Sports expertkommentator, tidigare F1-föraren Anthony Davidson, såg nåt helt annat:
https://twitter.com/i/status/1041337452445741057

Många varv senare klantade Perez till det igen. Efter att precis ha kommit om Sirotkin, så svänger han till mot ryssen. Drive through blev straffet för det, vilket han själv såg som helt ok.

Grosjean å sin sidan struntade i blå flagg och fick ett fem sekunders tidsstraff. Håhå jaja, tycker ju att han sku ha lärt sig. Han har nu samlat på sig 9 straffpunkter. och de äldsta förfaller först 29 oktober, så kanske han borde lugna ner sig. Går några konstiga historier på en del sajter som hävdar att båda förarna i Haas ligger risigt till. Om Grosjean ryker så stör det mig inte speciellt mycket.

Tråkigt då under racet? Ja, i princip resten. Det hände inte så mycket och Hamilton kunde förhållandevis enkelt defilera i mål. Vettel och Ferrari taktikerade bort sig så vi kan nog utse Hamilton till årets mästare. Å andra sidan så är det några race kvar och måste Hamilton bryta nåt lopp så blir det genast mer dramatik igen.

Hur går det i Williams då? Ja-a. Rimligtvis flyttar Stroll till farsgubbens stall Racing Point Force India. Och då är det antagligen Ocon som ryker därifrån. Flyttar då Kubica upp i Williams? Troligen inte. Så vem gör Sirotkin sällskap? Hett rykte är unge George Russell. Toro Rosso verkar stå utan förare då Gasly flyttas upp till huvudstallet och Hartley antagligen får gå. Hetaste ryktet om förare dit är att Wehrlein återkommer efter sitt DTM-äventyr. Men vem blir stallkompis? Kvijat ligger lustigt nog bra till.

Kimis stallkompis är också öppet, men jag gissar att Mackan blir kvar.

Alonsos dröm om vinst i Indy 500 kanske går om intet av en lite lustig orsak. Han ska tävla för Andrettis stall, men de har Honda-motorer och Hondas man i Nordamerika är inte riktigt nöjd med Alonsos uttalanden om Honda under åren i McLaren. Får se var det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar