fredag 23 mars 2018

Äntligen igång!

Nåja gott folk, då var vi äntligen igång med cirkusen för det här året. Noterade att jag inte lagt in lagt däcksvalen, så här kommer de trots att de två första fria träningarna redan varit.
Ultrasoft klart vanligaste däcktypen. Och det kan bli ganska intressant för de förare som satsar på dem till loppet kan behöva byta däck två gånger. Träningarna tidigare idag visade att supersoften håller bra och satsar man på den och på soft så torde man klara sig med ett stopp.

Hamilton var snabbast på båda träningarna idag och Verstappen verkade snabb också. Svårt att jämföra något ännu då det var mycket testande av olika saker. Imorron bitti är nog närmare riktig fart. Lagom till kvalet påstår yr.no att det blir regn men det ska tydligen vara solsken på söndag.

Lite intressanta fakta kring Australiens GP kan ju vara att i de senaste åtta loppen har segraren startat från pole position bara tv å gånger. Eller att under de tolv senaste racen har säkerhetsbilen köert 47 varv sammanlagt. Ingen australiensare har nånsin stått på prispallen här. Ricciardo fick visserligen stå där 2014, men blev senare diskad. Apropå prispall, så Vettel har chans på sin 100 prispall och i så fall är han med i samma klubb som Schumi, Prost och Hamilton. Kimis senaste vinst är förresten från Melbourne så det vore ju mumma med en ny nu. Varvrekordet här är från 2004 och sattes av Schumi och lyder på 1.24,125. Hamilton kom ner till höga 1.24 under första träningen idag men kom ner till 1.23,931 under andra så jag blir inte förvånad om rekordet faktiskt ryker i år.

Maccarna har återtagit papaya-färgen förresten. Inte bara under testerna, utan bevisligen för säsongen. De har dessutom den intressantaste nosen på sina bilar:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar