lördag 24 mars 2018

Spännande kval

Kvalet drog igång och var spännande ända till Hamiltons sista ryck. Då satte han alla på plats och var dryga sex tiondelar snabbare än Kimi som var tvåa en hundradel för Vettel. Glädjande är att Kimi varit snabbare än Vettel hittills hela helgen. Det är Kimis 40 start från främsta ledet och därmed har tagit det finska rekordet av Häkkinen. Han är nu fjortonde på listan över starter i första ledet. Leder gör Hamilton med 119. Strängt taget är det inte fullt jämförbart med tex Schumi eller Prost för att inte tala om under Stewarts eller Petersons era då det kördes betydligt färre lopp. Men strongt ändå, det är det. Red Bullarna blev fyra och femma men är lite orolig över att de drog sina snabbaste varva i Q2 med supersoft-däcken och startar alltså på dem medan alla andra av de tio första startar på ultrasoft. Troligen kör RB:na med enstoppsstrategi.

Bottas kraschade olyckligt under Q3 och slog sönder sin bil rejält. Växellådan är skrot och måste bytas så nedflyttning med fem platser på griden blev det och därmed startruta 15 eftersom han inte fick nån tid alls i Q3. Ricciardo drog i fredags på sig ett straff för fortkörning i depån och flyttas ner tre platser.

Ifjol var det väldigt få omkörningar i Melbourne och FIA har därför för första gången nånsin inför tre stycken DRSzoner. Ska bli spännande att se om de medför något imorron. De två tidigare är på samma platser som förr och den tredje är på den korta rakan efter andra kurvan. Här lite uppgifter för årets lopp:
Sauber var oväntat långsamma trots att de i princip har samma motorer som Ferrari och Haas. Ingendera Sauberbilen gick vidare från Q1 medan båda Haasarna var med i Q3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar