söndag 29 september 2019

Otur Ferrari

Just som det såg ut som om Mercas dominans i Sotji skulle vara över slog oturen till.

Det började bra för Ferrari då Vettel fick bra draghjälp av Leclerc och tysken kunde komma in som etta i första kurvan följd av Leclerc. Hamilton fick kämpa mot Sainz, men höll tredjeplatsen. Vettel drog iväg och strax började Leclerc gnälla om att så var det ju inte meningen. Vettel ombads släppa Leclerc förbi sig men vägrade, tvärtom slog han till snabbaste varv gång efter gång.

Men kort efter att Vettel gått i depå för att byta till mediumdäcken så var det roliga slut. Tekniska problem med energiåtervinningen i motorn på Vettels bil och han blev stående. På ett ganska bra ställe, men FIA satte igång virtuella säkerhetsbilen. I och med det kunde Mercas taktik slå in och båda Hamilton och Bottas kunde gå i depå och byta till mjukare däck och kom ändå ut före Leclerc. Har ställt mig frågan förut om varför depån är öppen då virtuella säkerhetsbilen - och för all del också den fysiska säkerhetsbilen - är igång. Gratis depåstopp för vissa gör saken lite orättvis.

Prispallen i Sotji 2019

Nånting betydligt trevligare men som helt kom bort med Kimis tjuvstart följt av stallande och på det ett drive through-straff, var att han nu passerade Schumi i listan på flest GPn. Och med sex lopp kvar i år, så går han in på en andra plats och ligger då bara nio lopp bakom Barrichello.
Bilden kan innehålla: 1 person
Loppet som sådant var inte speciellt minnesvärt för Alfa-teamet då det inte fanns fart i bilarna. Svårt att förstå då de kör med Ferrari-motorer.

Albon gjorde ett kanonrace. Han startade i depån och slutade som femma bakom stallkompisen. McLarenbilarna hade igen bättre fart än Renault och de papayafärgade kom på plats sex och åtta. Hülkenberg kom som enda Renault i mål på plats tio.

Nästa race är i Japan om två veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar