tisdag 8 oktober 2019

Suzuka nästa

Dags igen för race och nu i Japan, på Suzuka, Hondas hemmabana. brukar hända mycket här och några VM har avgjorts här. Banrekordet är från 2005 och i Kimis namn. En ny japan får tillfälle att visa upp sig. Det är Toro Rosso som tar in Naoki Yamamoto till fredags fria träning. Yamamoto leder för tillfället den lokala Super Formula-serien.

Däckstrategierna är som vanligt så gott som utan överraskningar:

Haas-förarna och Ricciardo har valt det mjukast möjliga alternativet medan Hamilton och Bottas satsar mera på mediumdäcken. Väderprognoserna talar om busväder lagom till söndagen, men det är så långt fram ännu så det hinner ändra.

Indy Car har testat Aeroscreen (istället för Halo) vid några tillfällen. De har fallit väl ut och nu senast testades även regnegenskaperna med gott resultat. Enligt föararna så åker vattnet av bättre från screenen än från hjälmarna och det bådar ju gott. Hoppas det kommer F1 också.

I kalendern för 2020 finns två nya lopp med. Vietnams GP i Hanoi och Nederländernas GP på gamla goda Zandvoort. För att få plats med alla lopp har dessvärre Tysklands GP fallit bort. Hockenheim har länge haft svårt att få ihop pengarna för ordnande av race och nu var de helt slut tydligen och Liberty Media passade på att skyffla ut racet. Så totalt en ökning ett race nästa år. Vietnam i april skulle vara riktigt intressant att besöka.

Ryktet säger att Sotji ryker också inför 2021 och att Rysslands GP ska köras på en bana utanför St Petersburg. Dessvärre är den banan ritad av Hermann Tilke, så den är väl tråkig som de andra av honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar