tisdag 26 september 2017

Aston Martin tillbaka till F1!

Bra många sajter har meddelat att Red Bull fördjupar sitt samarbete med Aston Martin och stallet ska tydligen heta Aston Martin Red Bull Racing. varför just Aston Martin? Jo, de två företagen samarbetar nu redan kring en gatlegal supersportbil vid namn Valkyrie. Så här ska den tydligen se ut:

Aston Martin lär enligt envisa rykten också lockas av ändrade motorreglementen 2021 då motorerna ska vara mindre komplexa än nu.

Aston Martin har minsann förekommit i racesammanhang förut och även i F1. Det var 1959 som var ett bra år för dem gällande motorsport. Utom i F1. De satsade på en gammaldags frontmotorbil då alla andra gick över till mittmotor och det blev bara sex starter och en sjätteplats som bästa placering. Däremot tog de en dubbelseger i Le Mans och VM-titeln i sportvagnsVM. Så sent som i somras vann stallet GTE-klassen på Le Mans.

För de av er som undrar var namnet kommer ifrån så kan jag berätta att företaget grundades redan 1913 av Lionel Martin som började köra backtävlingar i Aston Hill Hillclamb. Se där har vi namnen Aston och Martin. Men DB i modellbeteckningarna då? Jo, efter andra världskriget tog traktortillverkaren David Brown över ägarskapet och han satte även ihop ett tävlingsstall med just de ovannämnda framgångarna. Även gatbilarna har beteckningarna DB även om det är helt andra ägare idag. Så här grundaren mr Martin ut:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar