måndag 25 september 2017

Inför Malaysia GP

Dags igen för Malaysias GP. Här tog Kimi sin första seger och här har vi fått se rejäla monsunregn. Hoppas mera på det förra än det senare den här gången. Den stora frågan är om Vettel själv avgjorde vm:et med sin arrogans i Singapore. Jag har sett på en drös olika videon och olika bilder från starten och slutsatsen kan bara bli att Vettel klantade till det då han vek in mot Verstappen som bara kunde vika in mot Kimi som inte kunde vika nånstans. Webber påtalade lite syrligt att Vettel brukar ha en tendens att glömma bort att bilen är längre än baksidan av hjälmen. Och så såg det faktiskt ut.

Här syns det hur Verstappen kom i kläm mellan Vettel och Kimi.

Debatten har naturligtvis gått het och framför allt varför ingen straffades. Jag ser det faktiskt som en raceincident och faktum är att Vettel straffades genom att Hamilton kunde dryga ut försprånget i tabellen. Missar Vettel dessutom titeln i år pga. detta, så vad är hårdare straff än det? Som tur så behövdes inte några delar till motorpaketet bytas ut på nåndera Ferrarin. Det skull bara ha fattats att Vettel skulle få 25 platsers straff dessutom...

Kimi fick som omväxling en kanonstart och det var ju synd att det just i det loppet där Vettel får till en ganska usel start. På bilden nedan ser man dessutom att Vettel startade i tvåans växel, medan Kimi startade i ettan. 

Om vi då tittar framåt istället och kollar in däckstrategierna så kan vi se att de inte inte skiljer så mycket åt.
Allra mjukaste uppsättning har Williams och McLaren satsat på. Intressant att se att i rätt många stall så har förarna inbördes olika strategier. Nordisk strategi tycks vara satsningen på två omgångar medium däck, bara Kimi som avviker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar