onsdag 16 september 2015

Next stop Singapore

Dags för nattrace. Singapore i lite disigare läge än det brukar vara. Tydligen har det eldats mera skog än vanligt i Indonesien senaste månaderna och nu driver röken in över Singapore. MTV Sports utsända reporter Oskari Saari konstaterade att det är sämsta luften han varit med om under alla race som ordnats i Singapore.

Största nyheten inför racet är annars att Kimi fortfarande är het på sponsormarknaden. Han har fått en ny personlig personlig sponsor i Boon Rawd Brewery. Det är alltså de som brygger Singha. Han har ju en egen lonkero från förr, så törstig behöver han inte vara.



Renault har meddelat att då säsongen är över så slutar de som motorleverantör. Fortfarande överväger de ett köp av Lotus, men inget är klart där. Samtidigt har just Lotus meddelat att skaffat mera fyrk genom att den singaporiska hotellkedjan Four Seasons kommer in som nu sponsor.

McLaren har meddelat att Kevin Magnussen är fri att lämna stallet om han hittar en styrning nånstans. Inte så uppmuntrande för dansken som dessutom cyklat omkull och skadat sig. Haas-stallet har väl honom lite i kikaren fortfarande under det de kallar för de vill ha en förare med erfarenhet. Mexikanen Gutierrez verkar ha fallit ur det röret och nästan ålänningen Jean-Eric Vergne som poppat upp igen.

Pirelli har uppenbarligen lyssnat på Michelin (och mig :-) ) för nu kräver de också att bilarna ska ha större hjul ifall de fortfarande ska vara intresserade av att leverera däck även efter 2016. MTV Sports teknikexpert Ossi Oikarinen har förklarat att storleken inte längre spelar nån roll. 13"-hjulen kom till för att begränsa storleken på bromsskivorna, men det är ju bara att skriva in en sån begränsning i regelverket. Ge dig Bernie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar