tisdag 24 oktober 2017

Klart Kimi blev trea

Vilket liv det blev då FIA tilldelade Verstappen fem sekunders tidstillägg för att han genat förbi Kimi och tog tredje platsen framför näsan på Kimi. På bilder och filmer som FIA och också Mika Salo - som var en av FIAs bandomare under GP:t - delat ser man tydligt att Max-ponken var klart utanför banmarkeringen då han körde om Kimi. Se vid 3.44:      https://www.formula1.com/en/video/2017/10/Say_What__The_best_of_team_radio_in_USA.html
Max utanför banmarkeringen i innerkurva

Under GP:t hände det titt som tätt att förare hade hela bilen utanför markeringarna utan att domarna ingrep. Skillnaden i bedömningen är att Max fick en fördel genom att han gjorde det i en innerkurva och på så sätt kunde köra om Kimi. Som jag ser det så var det klart fall, men jag kan också förstå frustrationen för Red Bull och Max då andra förare klarade sig utan bestraffning. Men som sagt, Max tilltag var betydligt grövre. Intressant nog så har en del personer försökt få Kimi till den skyldige, vilket för mig är fullständigt obegripligt.

Italienska journalisten Gianluca D'Alessandro tar till storsläggan mot Max och alla andra som är emot Kimi:



Annars om USAs GP kan vi konstatera att stackars Hülkenberg fortfarande aldrig kommit i mål på banan i Austin. Intressant också att Sainz var snabbare än honom hela helgen. Rookien Hartley klarade sig riktigt fint och får förnyat förtroende inkommande helg i Maxiko. Det betyder att Kvijat är ute igen då Gasly kommer tillbaka. 

Force India har förnyat förbudet om racing mellan stallkamraterna, men bara för ett race. Hamilton närmar sig Kimis rekord på 27 race på raken på poängplats, var visst brittens 22 det här och han är ett race från Alonso och två från Schumi i den tabellen. Till saken hör att Schumi satt sina race på den tiden bara de sex första fick poäng jämfört med de första idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar