måndag 22 oktober 2018

Säger bara KIMI!

Har haft fullt upp med att läsa allt som skrivits om loppet igår i Austin. Är själv fortfarande fylld av glädje över att Kimi äntligen både kunde och fick vinna. Hans minspel efter Monaco ifjol då han var tvungen att släpa Vettel förbi sig - helt onödigt visade det i slutändan - var lika talande som hans uppenbara glädje igår. Det intressanta med Kimis vinst är att han samtidigt slog några rekord. Vi börjar med att han nu är den finländare med flest segrar, 21 st. Sen kommer han i klass med Ayrton Senna och har vinst med bilar med V10, V8 och V6. Senna har dessutom vinst med en V12... Trodde att Prost skulle kvala in här, men det verkar inte så.
Han tog även ett rekord av Schumi, nämligen längst tid mellan första och senaste seger och Patreses rekord över antal lopp mellan segrar. Delades det ut poäng över popularitet så skulle Kimi slå rekord även där. Har aldrig sett så många positiva kommentarer över en vinst nånsin.

Lite intressant var det att läsa att Vettel påstod att stallet plockat bort en massa aerodynamiska uppdateringar och nu körde i princip med den bil de hade före sommaruppehållet, för i torsdags släppte stallet en bild på hur de uppdaterat golvet och utsideskanterna:
Ferrari brings major floor update to Austin
Å andra sidan så hade Ferrari lägre fart än Merca på Monza, men högre i Austin. Så nåt rätt har ingenjörerna gjort. Jag är även glad att Ferraris taktiker vågade lita på en annan taktik än en som kanske skulle ha varit lättare att förklara och tagit in Kimi under virtuella säkerhetsbilen. Merca gjorde ju så med Hamilton, och nu vet vi hur det gick med att byta till en tvåstopps-strategi.

Men jag är böjd att hålla med Toto Wolff då han säger att skulle inte Vettel ha snurrat så skulle han lätt ha vunnit. För inte tusan skulle Arrivabene ha kunnat låta Kimi vinna i så fall. I väntan på Mexiko så njuter vi av den här bilden:
Förresten så var segern på dagen 11 år efter att han blev världsmästare.

1 kommentar:

  1. Visade sig att Ferrari kastade ut det nya golvet liksom en massa andra uppdateringar. Enligt den egna hemsidan så var bilen till 95 % likadan som på Spa.

    SvaraRadera