onsdag 31 oktober 2018

Grattis Lewis!

Bara att erkänna, i år igen var Hamilton bäst när det gällde. Man må tycka vad man vill om honom men blir man världsmästare för femte gången så har man nåt visst.
Bildresultat för lewis hamilton
Han har nu lika många mästerskap som Fangio och två kvar till Schumi.

Loppet i sig i Mexico City kanske var det mest sprittande. Intressant dock hur banan sög däck. Ferrari klarade sig hyfsat och Red Bull förstås. Och oj så nära det var att de skulle ha tagit en dubbelseger. Tycker riktigt synd om Ricciardo som bröt för åttonde gången i år.

Ferrari tvåa och trea var ju trevligt och riktigt snyggt av Vettel att snabbt gratulera Hamilton. Verstappen gjorde ett bra arbete trots det barnsliga uppträdandet då han missade pole position på lördagen. Men med den starten han gjorde och Ricciardos usla dito, så var saken klar.

Även om världsmästerskapet är avgjort så återstår två lopp. Och nu är det kamp om tredjeplatsen i och med att Verstappen plockade in rejält på Bottas och Kimi. Däckstrategierna för Brasilien är föga överraskande:

Saubers testförare Tatiana Calderon fick göra sitt första riktiga F1-inhopp under en filminspelning nu i veckan. Hon har varit testförare två säsonger och fortsätter åtminstone nästa år till. Så här ser hon ut utan hjälm:

Mackan Ericsson som var tänkt som tredjeförare i Sauber har gjort klart med IndyCar och stallet Schmidt Peterson Motorsports. Därmed är det två svenskar i IndyCar nästa år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar