måndag 1 oktober 2018

Tråkig taktik

Finska medier och finländare på sociala medier är helt rabiata över resultatet igår. Jag förstår väl dem på sätt och vis, men inte egentligen. För fortfarande gäller "Laget är större än jaget". Hur svårt kan det vara? Hur många som gastar nu lät likadant då Häkkinen lyftes fram för att vinna och Coulthard vackert fick spela andra fiolen? Nä, trams säger jag. Merca gjorde det enda rätta och Bottas visade snyggt vilken teamplayer han är. Kimi fick frågan om hur han tycker Bottas ska bearbeta loppet och återfå motivationen. Svaret var onekligen Kimi-aktigt då han svarade, att ja, sånt är livet, kanske han borde ta ett par öl.

I övrigt var det inte så värst spännande lopp. Hur omöjligt det är att köra om på den här banan visade Red Bullarna. Obs ironi. Vilket lopp av Verstappen. Jag har sablat ner honom många gånger, men nu visade han att han verkligen vuxit och mognat. Var förvånad över att Ricciardo inte hade samma fart, men det visade sig att han vid nån kontakt tappat delar av framvingen. En av sidoplattorna flög förresten upp rätt i synen på Gasly. Som tur var det på ett långsammare parti av banan, så visiret höll. Båda Toro Rossona bröt förresten pga. problem med bromsarna. Hartley kom i 280 knyck då han blev utan bromsar och snurrade.

Kimi är förresten på allas läppar efter att han svurit på finska då stallet igen klantade sig och missade att få iväg honom innan tiden gick ut på FP 3. Idag tog han Minttu på lunch: Kimi och Minttu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar