onsdag 7 november 2018

Nästsista loppet 2018

Det börjar dra ihop sig till säsongsavslutning. Brasilien står igen på tur och även om förarmästerskapet är avgjort så är konstruktörsmästerskapet fortfarande öppet. Den stora frågan är förstås om Bottas får och kan vinna de återstående tävlingarna. I Mexiko nu senast var han klart distanserad av Hamilton. Däckstrategierna ser ut så här:
Inga större överraskningar alltså.

Två profiler tackar för sig efter den här säsongen. Alonso har vi ju vetat rätt länge att ska sluta, men i måndags meddelade Rob Smedley att han lägger av efter nästan 20 år i cirkusen. Han började i Jordan Jordan 2001 och drog till Ferrari 2004 för att 2014 flytta till Williams.

Nyaste nytt är att med start 2020 så kommer det att vara ett race i Vietnam. Huvudstaden Hanoi ska bygga en drygt fem kilometer lång bana med inspiration från några andra banor. Så här ska den se ut då den är klar:
Som synes så blir det en riktigt lång raka och enligt simuleringarna som gjorts så ska banan kunna ge de högsta hastigheterna av alla banor. Återstår väl att se.

Idag den 7 november var det 25 år sen en 21-årig Mark Sutton tog en ikonisk bild Häkkinen i Australien. Enligt Häkkinen så missade han inbromsningen och träffade en kurb lite väl hårt.
Sen dunsade han i banan rätt hårt och slog sönder framvingen. Enligt egen utsago var mekanikerna lite mindre lyckliga än fotografen var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar