måndag 7 april 2014

Senaste nyheterna

Bestämmelsen om ett budgettak blir inte av. Todt drar tillbaka förslaget efter att dels Bernie och dels tillräckligt många av stallen förklarat att de kommer att säga nej.

Inga däckvärmare nästa år. Jepps, från 2015 har däcken en annan sammansättning och då ska stallen klara sig utan däckvärmare. Kan bli riktigt intressant eftersom en del av den stora fördelen att byta till nya mjuka däck försvinner då däcken först måste bli lagom varma utan konstgjordheter.

Honda återvänder som tidigare är sagt 2015 som motorleverantör till McLaren. Det verkar dessutom som om de har skrivit intentionsavtal med det nya rumänska stallet. Ja, om det nu är rumänskt... Mannen bakom det är i alla fall HRT-stallets gamle stallchef men de mesta av eurosarna kommer från rumänska investerare. Ännu intressantare är dock att det amerikanska stallet tänker använda gamla Cosworth-motorer. Fast nya då, förstås. Hmm, hur blev det här nu. Jo, alltså det nya amerikanska F 1-stallet verkar få ihop ett samarbete med Ford, därav kopplingen till Cosworth. Deras motorer var med ännu ifjol i Williams-, HRT- och Marussiabilarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar