söndag 6 april 2014

Vilket lopp!

Det här var bästa loppet hittills i år, och strängt taget undrar jag när vi senast såg så många härliga dueller. Nico mot Hamilton om och om igen, Red Bullarna körde mot varandra liksom Force India-bilarna och Malfunctionado körde in i Gutierrez så det bara visslade om. Kolla in vad mexikanen säger i teamradion...

http://www.mtv.fi/sport/f1/uutiset.shtml/2014/04/1879030/video-maldonado-lahetti-gutierrezin-hurjaan-volttiin

Tyvärr vill inte MTV3 att man ska kunna lägga in videon direkt, så ni får nöja er med länken. Maldonado fick en ett tio sekunders stop-and-go straff direkt under loppet. Efteråt fick han ett tillägg som innebär att flyttas ner fem steg på griden i Kina om två veckor och dessutom tre straffpoäng. Straffpoängen är nytt för i år och grejen är att då en förare uppnått tolv poäng så förlorar han licensen för ett lopp.

Och visst var mersorna överlägsna. De andra hade inte skuggan av en chans, inte ens efter att safety car:en var ute. Trean var 24 sekunder efter trots att det var bara tie varv kvar då safety car:en gick av banan. Ferrari har problem och nu börjar Alonso gnälla igen. Han fick ändå en betydligt bättre start än Kimi som hör och häpna blev påkörd av Magnussen igen. Som tur så hände inget med bilarna den här gången. Alonso kom nia i loppet och Kimi tia och det här glädjer väl bara de andra tie stallen. Och apropå antalet stall, Bernie och FIA har godkänt två ansökningar om att få delta i F 1. Ett amerikanskt stall och ett rumänskt.

Force India gick bra och Peréz tog stallets andra pallplats genom tiderna genom att bli trea en bra bit efter mersorna. Williams-bilarna missade i däckstrategin men det berodde mest på att safety car:en kom in vid precis fel tillfälle för dem. Valtteri gjorde en riktigt dålig start medan Massa fick en kanonstart och slutade sjua med Valtteri placeringen bakom

Nu är det två veckors paus och sen fortsätter cirkusen i Kina. Vi får väl hoppas att Ferrari får lite ordning på grejerna till dess. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar