söndag 20 april 2014

Vem rår på Hamilton?

Efter dagens lopp kan vi bra ställa oss frågan om vem som rår på Hamilton. Total dominans under loppet. Han missade bara snabbaste varvet och det gick till stallkompisen Nico som slutade tvåa. Glädjande idag är i alla fall att Ferrari börjar få bättre drag och Alonso nådde pallen med en tredje plats. Kimi lyckades med några riktigt fina omkörningar och kunde också hålla Peréz bakom sig på slutet och slutade åtta en bra bit bakom Bottas. Ricciardo var igen snabbare än Vettel och tysken verkar riktigt frustrerad över det. Red Bullarna slutade fyra och femma. Massas dag förstördes i depån då gänget där klantat till markeringarna på däcken och första stoppet tog långt över en minut. Lotus har mycket att fundera på ännu. Grosjean lyckades bra i kvalet och i början av loppet såg det bra ut men sen tappade han fyrans växel och bröt strax efter det.

Arrangörerna lyckades med en lustig sak. De flaggade av loppet ett varv för tidigt! Loppet blev alltså 55 varv och inte 56 och då blir slutställningen en annan än vad som först visades, för enligt regelverket är det ställningen på det nästsista varvet som då bestämmer hur det gick. För dem på poängplats ändrar inget, men stackars Kobayashi som körde om Chilton på just 55 varvet, blir nu av med den "skalpen".

Annars tycker jag inte att det hände så mycket idag, loppet var betydligt tråkigare än för två veckor sen i Bahrain. Tycker inte heller att det blir mer spännande för att bildproducenten visar förarnas flickvänner i bild lite nu och då. Det är ju för tusan loppet man vill se! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar