tisdag 30 april 2019

25 år sedan den mörkaste valborg och 1 maj

I år är det 25 år sedan den förskräckliga racehelgen då två förare omkom dagarna efter varandra. Dessutom kraschade Barrichello redan på fredagens fria träning.
Barrichello

Följande dag, lördagen 30 april under kvalet körde Roland Ratzenberger i hög fart av banan. Så här fruktansvärt såg det ut: Ratzenberger

Senna noterade kraschen från depån och var rätt ovillig att ge sig iväg. Hans krasch under loppet har visats så ofta, att det känns lite onödigt att lägga in den här.

Säkerthetsarbetet inom F1 hoppade upp rejält efter den här helgen, och det dröjde 21 år innan följande förare omkom. Då var det Jules Bianchi som kraschade under Japans GP.

Men nu över till lite andra nyheter:
Orsaken till att Kimis bil diskades i lördags förklaras tydligt här: Kimis Alfa
Enligt rykten från Storbritannien så har ägarna till Silverstone skrivit ett tre-årigt avtal med F1. Ägarna själva dementerar å det kraftigaste.
Avtalet med banan i Barcelona löper ut 2020. Nu poppar plötsligt Zandvoort i Nederländerna upp som nygammal bana. Den har lyfts fram lite nu och då efter att Verstappen höjt intresset till max (höhö) i landet och nu har tydligen ägarna fixat upp den så pass att den rent av kan klassas som F1-bana igen. Så här ser banan ut ut numera:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar