fredag 26 april 2019

Baku börjar idag

Dags för nästa race och cirkusen är tillbaka i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Streetrace bland gamla byggnader inklusive Nobels lilla kåk. Bara drygt två timmar innan det drar igång med första fria träningen. Mercas Toto Wolff hade en spännande analys angående skillnaderna mellan Merca och Ferrari på träningarna. han menade att Ferrari alltid tar ut mera ur bilarna än vad Merca gör och därför verkar det som om de röda är snabbare. Wow, här snackar vi djuplodande analyser...

Valen av däck är lika spännande som vanligt:
Mest avvikande är Ricciardos val att enbart ett set av mediumdäcken. Ferrarigubbarna satsar tydligen på enstoppsstrategi och att ta på just medium vid depåstoppet. Säkerhetsbilen brukar rycka ut på den här banan, så vete tusan om det är rätt strategi.

Vill man liva upp sina dolda kunskaper lite så är här ett bra sätt. Man ska lista samtliga världsmästare, och på tid :-)  Även om det ser ut som om instruktionerna är på finska, så är det ganska lätt att förstå vad man ska göra, tryck på "Play" så kommer det igång. Och jo, det räcker med efternamnen. Lycka till och kommentera gärna era resultat. Min blygsamhet hindrar mig från att säga att jag tog dem allihop med en dryg minut kvar av tiden. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar