söndag 28 april 2019

Aldrig tråkigt i Baku

Det stämmer åtminstone gällande F1-cirkusen. Första fria träningen bröts efter att ett löst brunnslock slagit sönder Russells Williams. Andra bröts efter att Stroll kört in i en skyddsbarriär. Kvalet rödflaggades i Q1 efter att Kubica kört in i en bariär, Q2 rödflaggades då Leclerc körde in i en barriär på samma ställe som Kubica.

Nu har racepromotorn för Baku, Arif Rahimov, gått ut med att Williams ska ersättas för skadorna på Russells bil. Samtidigt taktikerar Williams och skickar iväg Kubica från depån. Det betyder att de kunde ändra inställningarna på bilen.

Gasly hade lite mer otur än vanligt på den här banan. Han förvisades till depåstart för missad invägning, sen blev han diskad i kvalet för att hade för mycket bränsle(!). Han skulle dessutom ha blivit bestraffad med fem placeringars nedflyttning på griden då hans växellåda byttes ut. Igen så visar det här att systemet med bestraffningar inte riktigt funkar. Red Bull kunde ha bytt hela bilen och konsekvensen skulle ha varit densamma. Nej, så här stora straff måste följa med till följande race.

Nu verkar det dessutom som om Kimi hotas av diskning i kvalet. Tydligen frontvingen som inte är korrekt. Om han diskas startar han sist av alla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar